Kisteleki csarnok pályázat

Pályázat- DAOP-1.1.1/E-12-2013-0084
Az Európai Unió támogatásával megvalósuló „A Lochner Kft. innovatív telephelyfejlesztése” című sikeres pályázatnak köszönhetően egy olyan szerelő csarnok kerül kialakításra, amely helyszínéül tud szolgálni a vállalkozás innovatív szoftverfejlesztésének, kísérleti fázisban lévő szoftver tesztelésének, majd az eszközök gépekbe történő telepítésének. A vállalkozás által kifejlesztett GPS alapú mezőgazdasági követő rendszer legfőbb előnye, hogy az ezzel kombinált nyilvántartási rendszer által a munkaerő-gépeket használó vállalkozások racionalizálhatják a tevékenységükből származó kiadásokat. Továbbá átláthatóbbá tehetik készlet- és munkaerő nyilvántartásaikat.

A beruházás célja:
Egy olyan központi csarnok kialakítása, amely helyet biztosít a szoftver kifejlesztésének, tesztelésének, és ezen eszközök munkaerőgépekbe történő beszerelésének.
Tekintettel arra, hogy ezeknek a munkaerőgépeknek a mérete jelentős, mivel mezőgazdasági gépekről van szó, szükség van egy nagyobb méretű csarnok kialakítására, ahol folyamatosan lehetőség nyílik asz eszközök tesztelésére, a szoftver optimalizálására. A szoftver fejlesztéséhez szükséges eszközök a GOP-2011-1.3.1/B azonosítószámú pályázatból kerülnek beszerzésre.

A fejlesztés célcsoportjai:
- a vállalkozással már eddig is partneri kapcsolatban álló mezőgazdasági vállalkozások
- olyan mezőgazdasági vállalkozások, akik a fejlesztést követően ismerkednek meg a rendszerben rejlő lehetőségekkel
- mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó cégek
A projekt keretében a Kistelek és Térsége Ipari Parkban kerül kialakításra egy csarnoképület. A munkaerőgépek önlábukon vagy kamionon érkeznek. Erre tekintettel az épület mellett a kamion részére lejáró készül, ahol a kamion padlója a csarnok padlószintjével azonos síkra hozható, így a mezőgazdasági gép kirakodható.
 
Közreműködő szervezet:
DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Cím: 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
Levelezési cím: 6701 Szeged, Pf.29.
Tel: 62/561-920 Fax: 62/561-921
Email: info@darfu.hu
Web: www.darfu.hu
 
 Pályázat

A kivetelezési folyamat a képeken látható: