2013-ben ismét növekedett a betörések száma

2013.01.19. Vagyonvédelem
A különböző bűncselekménytípusok terén nagy eltérések mutatkoztak, jelentősen csökkent a közlekedési bűncselekmények száma, míg a betöréseké emelkedett.

Bővebben>>

Napvilágra kerültek a tavalyi év bűnügyi statisztikai adatai, a mutatók szerint visszaesett a súlyos testi sértések száma, viszont több volt a betöréses lopás. 394 ezerről 447 ezerre növekedett a hatóságok tudomására jutott bűncselekmények száma, ezzel megszakítva a korábbi évek folyamatosan csökkenő tendenciáját. A különböző bűncselekménytípusok terén nagy eltérések mutatkoztak, jelentősen csökkent a közlekedési bűncselekmények száma, míg a betöréseké emelkedett. Tavaly a betöréses lopások száma elérte 45 ezret, míg 2010-ben 44 ezer, 2009-ben pedig 37 ezer volt. Budapesten az egyik legrosszabb betörési arányt produkáló II. kerület polgármestere nyújtott be írásbeli kérést a belügyminisztériumhoz, így a statisztika romlása már a parlamentben is vitatéma volt.

Noha a 2012-es adatokból korai lenne következtetéseket levonni, az elmúlt hetekben több betöréses rablás is felkeltette a hatóságok figyelmét. Szegeden az Alpár Gyula utca egyik ingatlanjába törtek be és loptak el rézkábeleket és egy szalagfűrészt; a veszprémi Pannon Várszínházból jelmezeket és egy kerékpárt tulajdonított el négy fiatal; Pécs-Vasason pedig egy hétvégi házban a megszólaló riasztó hiúsította meg a rablást. Az ügyben betöréses lopási kísérlet miatt indult nyomozás.

A megbízható, szabotázsbiztos riasztórendszerek megoldást jelenthetnek a betörések számának csökkentésre, ingatlanunk biztonságát tovább növelhetjük, ha távfelügyeletbe kötjük őket, így a riasztásokról a 24 órás ügyeletben működő diszpécserközpont haladéktalanul értesíti a hatóságokat. A Lochner Kft. vállalja lakások, irodák és egyéb ingatlanok riasztórendszerrel való felszerelését előzetes helyszíni felmérést és egyeztetést követően. Látogassa meg a most 20 éves Lochner Kft. weboldalát és kérje egyedi ajánlatunkat!

Forrás: origo.hu