Kékszalag vitorlásverseny

Lochner Group jóvoltából 25 hajót követhettek nyomon az érdeklődők az egész verseny során műholdas járműkövetés segítségével. A verseny izgalmas alakulását helyszíni kivetítőinkön és weboldalunkon is sokan kísérték figyelemmel.

Bővebben>>

A Kékszalag Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye. A 2009. évi Kékszalag T-Mobile Nagydíjon és Fesztiválon a Lochner Kft. jóvoltából már nemcsak az esemény résztvevői, hanem a nagyközönség, illetve tulajdonképpen bárki figyelemmel kísérhette a versenyt, aki az online nyomkövetéshez szükséges kis segédprogramot letöltötte. A verseny izgalmát csak fokozta, hogy a közvetítéseken túl közel 24 órás folyamatos kapcsolat volt a versenyhajókkal, köztük természetesen az élboly számos vitorlásával.

A verseny helye és ideje: Balatonfüred, 2009. július 3-5.
Hivatalos rajt időpont: 2009. július 3. péntek 09:00
A verseny rendezője: Magyar Vitorlás Szövetség

Amennyiben a 41. Kékszalag tókerülő verseny múltbeli eseményeit most Ön is fel kívánja eleveníteni, nem kell mást tennie, mint követni az alábbiakat:

Oldalunk jobb felső részén, az Ügyfélkapu azonosító mezőjébe írja be: demo/kekszalag, az alatta levő jelszó mezőbe pedig: kekszalag; majd ezt követően válassza ki a Belföldi térképet. A belépést követően kétféleképpen tájékozódhat:

1.

  • Amennyiben egy konkrét hajóra kíváncsi, akkor a járműkövetés szoftver baloldalán, a Rendszám mezőben válassza ki a keresett versenyzőt. Ezt követően az Időszaknál válassza ki Július 3-át, mint induló dátum (-Tól), kezdőidőpontnak pedig 9 óra 00 percet (a verseny hivatalos rajtja ugyanis ekkor volt). Záródátumként (-Ig) adja meg a másnapot, Július 4-ét, a keresés záróidőpontjának pedig hagyja változatlanul a 23 óra 59 percet (ekkorra ugyanis már garantáltan az összes hajó beérkezett a célba, így még a sereghajtó sem maradhat ki a gyűjtésből).
  • Minden egyéb beállítást változatlanul hagyva, az Útvonalra, majd az OK gombra kattintva máris láthatja a választott hajó által behajózott útvonalat mind táblázatos formában, mind térképen megjelenítve. A térképen való navigáláshoz használja a bal- és a jobbegér gombokat!
  • Ha egy kicsit részletesebb adatokra lenne kíváncsi, akkor az Állásidőt állítsa 0 percre és minden egyéb beállítást változatlanul hagyva kattintson az OK gombra.
  • A Pozíció oszlopban található helyszínekre kattintva, az adott időponthoz tartozó földrajzi pozíciót ellenőrizheti a térképen.

2.

  • Amennyiben a teljes versenymezőny egy pillanatnyi helyzetére kíváncsi, úgy az előbbiekhez képest annyiban változik a beállítás, hogy a Rendszám alatti nevek figyelmen kívül hagyhatók.
  • A pozíció lekérdezés szempontjából a záródátum (-Ig) és záró időpont megadása az elsődleges (ha például arra lenne kíváncsi, hogy nézett ki a mezőny a verseny napján délben, akkor záródátumnak és időpontnak Július 3. - 12 óra 00 percet kell megadnia).
  • A legyűjtéshez még egyet kell tennie: minden egyéb beállítást változatlanul hagyva az Utolsó pozíciót (OK gomb előtt) választva az OK gombra kattintania.
  • Az ezt követően megjelenő táblázatban az egyes hajók utolsó jeladásainak időpontjai, a térképen pedig a kiválasztott időpontnak megfelelő földrajzi helyzetük látható.


Jó szórakozást kívánunk!