< Vissza Blog kezdőlapjára

Biztos védelem a betörések és a rablótámadások ellen

2024. márc. 11

Betörés esetén a riasztórendszer működésbe lép, és a füstágyú néhány másodperc alatt sűrű köddel árasztja el a helyiséget. A látási viszonyok ezáltal teljesen nullára redukálódnak, így ellehetetleníti az illetéktelen behatolókat, akiknek ekkor már csak a menekülés az egyetlen kiút a helyzetből. A füstpajzs ezáltal nemcsak láthatatlanná teszi értékeit, hanem megvédi vendégeit vagy alkalmazottait. Rablótámadás esetén az alkalmazottaknak lehetősége van a pánik gomb megnyomásával aktiválni a füstágyút, hiszen adódnak olyan helyzetek is, amikor a riasztórendszer még nem lépett működésbe, de a veszélyhelyzet kialakul. Ezt a komplett, riasztórendszerrel, pánikgombbal, füstágyúval és távfelügyelettel kombinált rendszert nevezzük füstpajzsnak.

A füst szagtalan és ártalmatlan az egészségre

A sűrű, fehér füst, ami gyakorlatilag erőszakmentesen fegyverzi le a betörőket nem okoz kárt az épület falaiban, tárgyaiban, nem porol és az emberi egészségre sem veszélyes. Az esemény után a füst egy órán belül kiszellőztethető és nyomtalanul eltűnik.

Mi az általános reakció egy betörő részéről? 

A gyorsan kibocsátott, átláthatatlan füst a betörőt stresszes helyzetbe hozza, hiszen gyakorlatilag az orráig sem lát a riasztást követően. Ez összezavarja, menekülésre készteti, ám még ebben a helyzetben sem könnyű a dolga a rossz látási viszonyok miatt. Pánikba esik, és csak egy dolog jár a fejében: minél gyorsabban eltűnni a helyszínről.

A füstpajzs a betörők igazi rémálma, mert az értékek ezáltal fizikailag ellophatatlanná válnak; ráadásul az alkalmazottakat sem tudják zsarolni vagy sakkban tartani annak érdekében, hogy elérjék céljaikat. 

A füstágyú működési elve igen egyszerű

A füstpajzs biztonságtechnikai mérnökök által kifejlesztett professzionális védelmi rendszer. Aktivizálódásakor a folyadék egy forró kazán segítségével száraz, fehér, nagy sűrűségű füstté alakul, amit másodpercek alatt a térbe lövell. Kibocsátáskor a füst már nem forró, így nem károsítja az emberi bőrt, vagy a helyiségben lévő tárgyakat.

Hol alkalmazható?

Ékszerboltokban, dohányboltokban, benzinkutakon, valamint minden olyan kisebb légterű helyiségekben, ahol nagy értéket tárolnak, illetve nagy a készpénzforgalom. 

Miért jó választás a füstpajzs?
 • egyszerűen és gyorsan kiépíthető védelmi rendszer
 • megakadályozza értékei eltulajdonítását
 • nem rongálja tárgyait, értékeit vagy a helyiség falait
 • nem ártalmas az egészségre
 • a betörőt másodpercek alatt megállítja
 • megvédi személyzetét, vendégeit, alkalmazottait
 • biztonságérzetet nyújt
 • a betolakodókat elbizonytalanítja, hatástalanítja
 • a rendőrség és a biztosító társaságok által is ajánlott
 • minimalizálja a potenciális kárt
 • kockázatcsökkentés: néhány biztosítótársaság csökkenti a díjat – vagy legalábbis tovább megtartja jelenlegi díjazását – ha Ön füstágyút telepít.

Bízzon bennünk és keresse bátran a Lochner-t szakértői tanácsért, véleményért!

Tetszett ez a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Te már biztonságban vagy?

Legyen szó akár otthonunkról vagy üzletünkről, minden napunkat meghatározza, hogy megvédjük mindazt, ami számunkra a legfontosabb.

Lochner Group csapata immáron 30 éve dolgozik azon, hogy ügyfeleinknek a biztonság miatt már ne kelljen aggódniuk többé.

Olvass tovább