< Vissza Blog kezdőlapjára

Hogyan lehet megszámolni, mennyien vannak az üzletben?

2021. máj. 10

Rövid idő alatt a sokadik új élet köszöntött ránk idén áprilisban: immáron valamennyi üzlet kinyithat, de 10 négyzetméterenként csak egy vásárlót lehet beengedni. Egy kisebb üzletben ennek követése nem probléma. De mi a helyzet egy olyan helyiség esetén, ahol óránként akár több ezren is megfordulnak?

A koronavírus elleni védekezések lépcsőzetes feloldásával 2021. április 7-től a 144/2021-es kormányrendelet alapján valamennyi üzlet kinyithat, de négyzetméter alapú szabály kerültek bevezetésre. A jogszabály alapján átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet csak az üzletben. Ennek nyomon követése azonban meglehetősen bonyolultnak bizonyul, és ha munkaerőt alkalmazunk erre a feladatra még drága is.

Sokan a legegyszerűbb módszert választják, vagy maguk figyelik a ki- és belépők számát, vagy egy biztonsági őrre bízzák ezt a feladatot. Ez mindkét esetben fárasztó lehet hosszú távon, illetve értékes munkaerőt vonunk el az üzlettől, kisebb üzletekben azonban ez még így is működhet.

De mi a helyzet egy olyan helyen, ahol a vásárlók nagy tömegekben, gyorsan cserélődnek, vagy olyan üzletben, ahol egyszerre több ki- és bejárat van? Ilyen esetekben szinte lehetetlen lekövetni, hányan tartózkodnak bent egyszerre, a több bejárat miatt pedig bonyolult összehangolni a különböző számításokat.

Erre a problémára kínál megoldást a Lochner intelligens vevőszámláló kamerarendszere, a Lochner FlowControl!

A Lochner vevőszámláló kamerarendszerével valós időben követhető, hogy pontosan hányan tartózkodnak az üzlethelyiségben. Az előre meghatározott létszámot elérve a rendszer figyelmeztet, valamint képes tájékoztatni a vásárlókat a bejáratnál elhelyezett kijelzőkön. Így a munkaerő magas költsége és a hibázási lehetősége könnyen kiküszöbölhető.

Lochner vevőszámláló kamerarendszer

A speciális 3D kamerákat közvetlenül a bejárat fölé szereljük, illetve az arra képes kameratípusokat az ajtó felé irányítjuk. A gépi tanulás képes meghatározni, hogy egy ember milyen irányba halad, akár egy időben több esetben külön-külön is. Így ha éppen egyszerre halad el valaki ki- és befelé, a rendszer ezt pontosan le tudja követni. Különösen hasznos, hogy a teljes FlowControl rendszer a már meglévő biztonsági eszközökhöz integrálható, így minden egy helyen marad!

A rendszer további előnye, hogy a gépi tanulás révén az eszköz testmagasság alapján is képes szűrni, mely által megoldható, hogy a 14 év alattiak ne számítsanak bele a létszámkorlátba.

A kamerarendszer a korlátozások feloldása után is nagy segítség jelent, mert az üzlet forgalmának alakulásáról pontos statisztikák készíthetők. Ennek köszönhetően egyszerűen megállapíthatók a legforgalmasabb időszakok, illetve a tényleges vásárlások számával összekötve remek piackutatási és -elemzési adatforrásként is szolgál!

A Lochner FlowControl rendszer előnyeiről az alábbi oldalon további részleteket is megtudhatsz!

Tetszett ez a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Te már biztonságban vagy?

Legyen szó akár otthonunkról vagy üzletünkről, minden napunkat meghatározza, hogy megvédjük mindazt, ami számunkra a legfontosabb.

Lochner Group csapata immáron 30 éve dolgozik azon, hogy ügyfeleinknek a biztonság miatt már ne kelljen aggódniuk többé.

Olvass tovább