< Vissza Blog kezdőlapjára

Okoskerítés: a védelem jövője már a jelen

2021. jún. 03

Talán mindenki emlékszik az ezredforduló környéki, jövőben játszódó sci-fi filmekre. Olyan technikai megoldásokat láthattunk, melyekről el sem tudtuk képzelni, hogy valaha a mindennapjaink részévé válnak. Persze nem a hipertérugrásra gondolunk, vagy a Marson élő kolóniákra, hanem például a nagyméretű érintős kijelzőkre vagy a tényleg mindent látó kamerákra.

Nos, itt érkezünk meg a jelenbe. 2006-ot írunk, amikor Magyarországon az elsők között letelepítjük első elektromos kerítés rendszerünket. Magunk sem gondoltuk volna, hogy alig 15 év múlva már egy olyan intelligens vagyonvédelmi rendszer részét fogja ez képezni, amely teljes egészében megszünteti még csak a lehetőségét is a betöréseknek.

És mostanra pontosan ez történt: amikor az egyik leghatékonyabb kültéri vagyonvédelmi rendszer, az elektromos kerítés egy olyan okos funkciót kap, amely tényleg a jövőbe repít minket, a betörőknek semmi esélyt nem hagy. Ez már nem is egyszerű elektromos kerítés: íme a Lochner Okoskerítés rendszere!

okoskerítés kamera

Aki esetleg még nem hallott az elektromos kerítésről, annak íme egy rövid összefoglaló. A rendszer lényege, hogy a meglévő kerítéstől pár centire (legyen ez drót, fa, beton vagy bármilyen stabil kerítés) konzolok segítségével huzalokat erősítünk. A huzalokban magas feszültségű, de alacsony áramerősségű impulzusok futnak. Behatolási kísérlet esetén a rendszer azonnal riaszt, a bűnözőt pedig egy jókora áramcsapással díjazza, ami, bár nagyon kellemetlen, maradandó sérülést nem okoz.

Az elektromos kerítés már önmagában is kiemelkedően hatékony a napelem parkok, telephelyek, építkezések vagy bármilyen magánterület védelmében, hiszen nem csak fizikai, hanem pszichikai akadályt is állít. Ki szeretné, ha magas feszültség csapná meg, ugye? 😏

A Lochner által telepített több mint 500 elektromos kerítés rendszer esetében nincs tudomásunk arról, hogy a bűnözők behatolási kísérlete valaha sikerrel járt volna.

Mitől okos az okoskerítés?

Az elektromos kerítés rendszer nyújtotta biztonságot azonban még magasabb szintre emeltük. Más vagyonvédelmi rendszerekkel ötvözve ugyanis egy áthatolhatatlan intelligens védvonal húzható a megóvandó terület köré!

Az Okoskerítés rendszer forgatható, éjszaka is kiváló minőségű képet adó kamerái a kerítést ért támadás esetén azonnal odafordulnak, ahonnan a jelzés érkezett. A távfelügyeleti központban lévő diszpécser így a valós időben látott kamerakép alapján tud intézkedni. Ezzel ki lehet szűrni, hogy a kivonuló szolgálat feleslegesen induljon útnak, ha például csak egy kisállat vagy a növényzet okozta a jelzést, amellyel jelentős idő és anyagi megtakarítás eredményezhető.

okoskerítés kamera

Ugyanakkor, ha tényleges támadási kísérlet zajlik, az egyszerre a támadó felé forduló kamerák elég komoly elrettentő erőként hathatnak, nem beszélve arról, hogy ezek a kamerák már arra is képesek, hogy hangot közvetítsenek. Így a diszpécser közvetlen módon fel tudja szólítani az illetéktelent, hogy törvénysértést követ el.

De ha ez még nem lenne elég, a teljes rendszer mobiltelefonról, a FenceGuard applikáció segítségével (letölthető Androidra és iOS-re) kezelhető, az eseményekről push értesítés kérhető, valamint a teljes eseménynapló lekérhető, amivel percre pontosan látszik hogy ki, mikor és mit csinált a rendszerrel.

Ez már tényleg a jövő! Alig pár éve, még csak fantázia világában élt az okos kerítés, amely mindent lát, kint tartja akit kell, és még „beszél” is. Mára viszont a Lochner kínálatában valósággá vált. Ha szeretnéd saját ingatlanodat áthatolhatatlanul megvédeni, keress bennünket!

Tetszett ez a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Te már biztonságban vagy?

Legyen szó akár otthonunkról vagy üzletünkről, minden napunkat meghatározza, hogy megvédjük mindazt, ami számunkra a legfontosabb.

Lochner Group csapata immáron 30 éve dolgozik azon, hogy ügyfeleinknek a biztonság miatt már ne kelljen aggódniuk többé.

Olvass tovább