< Vissza Blog kezdőlapjára

Otthonod biztonsága a bejáratnál kezdődik

2021. jún. 25

Megvan az az érzés, amikor váratlanul csengetnek, kopogtatnak a bejárati ajtón? Nem vársz senkit, nem tudod, ki lehet az és mit szeretne. Elfog egy természetes bizalmatlanság, netán aggodalom, hiszen bárki lehet a másik oldalon. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha úgy beszélhetnél az idegennel, hogy közben látod is, mindezt az ajtó kinyitása nélkül?

Nem kell rosszul érezned magad amiatt, hogy így érzel. Az otthonod a várad, ezért teljesen természetes reakció, ha a nem várt személyt bizalmatlanul fogadod, és ódzkodsz őt beengedni akár csak az előtérbe vagy az udvarba. És, bár erről az ember nem szívesen beszél, de talán mindnyájan tudjuk, hogy ezek a félelmek olykor sajnos nem alaptalanok…

Persze nem kell egyből a legrosszabbra gondolni! Előfordulhat, hogy egyszerűen csak olyan ember áll az ajtó másik oldalán, akivel nem szeretnél beszélni. Tényleg meg kéne akasztania a dolgaidat a saját otthonodban az, hogy valaki az ajtódban akar eladni valamit, amire semmi szükséged? Jobb ezeket rövidre zárni, ehhez szerencsére már csak az ajtóig sem kell kimenni!

Kaputelefon használatával ugyanis az otthonod biztonságából el tudod dönteni, hogy kinek nyitsz ajtót. Talán nem kell bemutatni senkinek a kaputelefon koncepcióját: a hívó fél a bejáratnál megnyom egy gombot, kaputelefon bent csörög, a lakó felveszi és beszélnek, és ha szeretné, egy gombbal nyílhat is az ajtó. Ebben semmi újdonság nincs.

A hagyományos kaputelefonok viszont elég egyszerű szerkezetek, csak hangot továbbítanak, és nagyon másra nem is használhatók. Hogyan mehetünk akkor biztosra, hogy tényleg az áll az ajtó előtt, akinek az illető mondja magát?

 

Itt jön képbe – szó szerint – a video kaputelefon!

A Lochner modern video kaputelefon rendszerével nem csak hallhatod, hanem beszélgetés közben láthatod is az ajtód előtt álló személyeket! így könnyen megbizonyosodhatsz, hogy valóban az áll ott, akire számítasz. Kristálytisztán látszik, ha van-e az idegennel valaki vagy hogy mi van nála, mindezt még rossz fényviszonyok között is. A kamera képe és a beszélgetés a beltéri egységbe helyezett SD kártyára rögzíthető – ilyet egy hagyományos kaputelefon egészen biztosan nem tud!

A video kaputelefon rendszerünk azonban nem csak egy önálló entitás – meglévő vagy új vagyonvédelmi rendszerekbe is könnyen integrálható! Így a kaputelefon kamerája kültéri biztonsági kameraként is funkcionál. Ezzel egy új védvonal húzható otthonod köré, amely közvetlenül a bejáratot őrzi. A kaputelefon (sőt, a rendszerben található összes kamera) képe hívás nélkül is bármikor ellenőrizhető a beltéri egységen, illetve, ha a kamerarendszer rögzítőjére van kötve, a hívások is oda kerülnek mentésre, a védelmi rendszer összes felvétele tehát egy helyen marad!

 

Intelligens és sokoldalú. Pont ahogy várnád.

A Lochner video kaputelefon rendszerét nagyon egyszerűen az igényeidre szabhatod. Lehetőséged van a házon belül akár több beltéri egységet is kérned, így a beérkező hívást fogadhatod az előszobában, az emeleten, sőt, akár még hátul, a műhelyben is! Több beltéri egységgel egy új funkció is megnyílik: a helyszínek között hanghívásokat is lehet folytatni.

Köszönhetően annak, hogy egy rendszerhez több beltéri egység köthető, lehetőség nyílik többlakásos hálózatokat is kiépíteni egy erre alkalmas, többlakásos kültéri egység használatával. Adott gomb megnyomása így csak az ahhoz rendelt beltéri egységen fog csörögni, de még arra is lehetőség nyílik, hogy egy dedikált gomb az összes egységen jelezzen. Video kaputelefon rendszerünk így egy nagyobb irodában, de akár egy teljes társasházban is kiépíthető. A lehetőségeknek csak a kreativitás szab határt!

És persze, 2021 van, így nem mehetünk el szó nélkül az okostelefonos integráció mellett sem. A HikConnect alkalmazás segítségével ugyanis a mobilod is egy kezelő egységgé válik. Ha valaki csenget, a telefonodra megérkezik a jelzés, és ott fogadhatod a hívást. Ami viszont a legjobb: erre bármikor lehetőséged nyílik, bárhol is legyél! Ha épp a jól megérdemelt nyaralásodat töltöd messze az otthonodtól, de olyasvalakit vársz, akiben nyugodt szívvel megbízol, akár távolról is kaput nyithatsz nekik!

Modelltől függően természetesen a kültéri egység beléptetőként is funkcionál, RFID kulcstartó vagy kártya birtokában a kapu egyszerűen nyitható. A kétségtelenül legmenőbb funkció viszont még csak most jön: személyre szabott, akár egyszer használatos QR-kódokat készíthetsz, amit akár családtagoknak, ismerősöknek is elküldhetsz. A QR kódot (pl. a telefon kijelzőjén) a kamera felé tartva az eszköz leolvassa azt, és belépést biztosít, akár csak egy alkalomra is! Mi ez, ha nem 21. század?

Ha most elgondolkodtál, milyen jól jönne egy hasonló rendszer a te életedbe is, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megkeressük a számodra legjobb megoldást! Magad csinálnád? Az sem okozhat gondot, a Videosecurity webáruházban széles kaputelefon választékból válogathatsz remek áron!

Nézd meg működés közben!

 

 

Tetszett ez a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Te már biztonságban vagy?

Legyen szó akár otthonunkról vagy üzletünkről, minden napunkat meghatározza, hogy megvédjük mindazt, ami számunkra a legfontosabb.

Lochner Group csapata immáron 30 éve dolgozik azon, hogy ügyfeleinknek a biztonság miatt már ne kelljen aggódniuk többé.

Olvass tovább