< Vissza Blog kezdőlapjára

Takarófólia: megtérülő befektetés, tartós védelem!

2024. ápr. 04

Az elektromos kerítés az egyik legmegbízhatóbb kültéri vagyonvédelmi rendszer, mely hatékonyan meggátolja az illetéktelen behatolásokat. Működési elve, hogy 9.000 Voltos feszültség impulzusok futnak a vezetékekben, és szándékos behatolás esetén nemcsak riaszt, de a behatolónak igen kellemetlen feszültségütésben lesz része. A technológiának köszönhetően a behatolás nagyon nehéz, így minimalizálható a károkozás, valamint az értékek eltulajdonítása. Az átlagos kültéri védelmi rendszerek általában csak jelzést küldenek, míg az elektromos kerítés fizikai és pszichológiai akadályt is jelent a behatolók számára. Riasztás akkor is történik, ha a vezetékek összeérnek, vagy ha elvágják azokat, ezáltal ritkán fordul elő téves riasztás.

Az időjárás viszontagságai nem, de a növényzet okozhat problémát!

A rendszer időről időre való teljes átvizsgálása természetesen nem elhanyagolható. A karbantartás lehetővé teszi a problémák korai felismerését és megelőzését. Ez minimalizálja az esetleges javítási költségeket és biztosítja a hibátlan működést. A rendszert minimum 12-15 évre tervezzük, ellenáll az időjárás viszontagságainak, rozsdamentes és UV álló alkatrészek biztosítják a problémamentes működést hosszú éveken át. Az elektromos kerítés a különféle időjárási viszonyoknak ellenáll, nem okoz kárt a nagy köd, szél, jég vagy esőzés. Extrém vihar esetén sem produkál álriasztást, más kültéri vagyonvédelmi rendszerekkel ellentétben. Egyetlen természetes ellensége van, a felnövő növényzet! A nem megfelelően karbantartott területeken a kerítés mentén elterjedő növények, bokrok, fák okozhatnak hamis riasztást, mivel ezek közvetlen érintkeznek a kerítés huzalrendszerével. Ennek elkerülése érdekében ajánlott a környezet rendszeres gondozása a kerítés szakaszán. Akinek gondot okoz a rendszeres fűkaszálás, illetve vegyszeres gyomirtás, azoknak javasolt a takarófólia alkalmazása.

Költséghatékony megoldás hosszútávra – Takarófólia

Kora tavasszal elkezdődik a vegetációs időszak, melynek köszönhetően a növények aktív növekedésnek indulnak. A nagyobb ipari területek, naperőmű parkok, telephelyek esetén az elektromos kerítés mellett történő rendszeres fűnyírás, gyomirtás komoly munkával jár. Ilyenkor érdemes előre gondolkozni és az elektromos kerítést tökéletesen kiegészítő, költséghatékony takarófólia mellett dönteni! A takaró anyaga PVC, mely UV álló, így hosszútávon nyújt megoldást és védelmet a feltörő növényzet ellen, ezáltal csökkentve a kerítés mentén a karbantartási igényt, mellyel jelentős összeget spórolhatunk meg, évről évre. A takarófólia fém tüskékkel kerül rögzítésre, biztosítva a tartós védelmet és a növények okozta álriasztások elkerülését. A fólia akár az elektromos kerítés kiépítésekor, akár később is könnyen telepíthető, ezáltal optimális védelmet és költséghatékonyságot biztosít a terület fenntartásában és kezelésében.

 

Tervezzen előre tudatosan! A takarófólia rövid időn belül megtérül, továbbá időt és energiát spórol.

Kérje egyedi ajánlatunkat, és keresse bátran a Lochner-t szakértői tanácsért, véleményért!

 

Tetszett ez a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Te már biztonságban vagy?

Legyen szó akár otthonunkról vagy üzletünkről, minden napunkat meghatározza, hogy megvédjük mindazt, ami számunkra a legfontosabb.

Lochner Group csapata immáron 30 éve dolgozik azon, hogy ügyfeleinknek a biztonság miatt már ne kelljen aggódniuk többé.

Olvass tovább